Co-creation

Erhverv

Træf de rigtige valg fra start

Co-creation med Vinkel & Vater hjælper dig som er professionel aktør

Måske oplever du som kommune, tegnestue, ejendomsudvikler eller fond et behov for specifik viden om, hvordan fællesskabsdrevne boligformer kan realiseres – både socialt, økonomisk og byggeteknisk, så højt æstetisk og funktionelt niveau, går hånd i hånd med en sund projektøkonomi, minimal risiko og en stærk beboersammensætning. 


Hos Vinkel & Vater har vi praktisk know-how til at hjælpe jer med at omsætte visioner og skitser til bæredygtige, velfungerende bofællesskaber, hvor sociale strukturer, arkitektoniske løsninger og økonomiske realiteter forenes i en håndterbar case.


Vi træder som co-creator ind i jeres eksisterende team, og bringer vores specialviden i spil for at sikre et solidt resultat for jeres projekt.


Nedenfor kan du læse et proces-eksempel. Vi anbefaler ydelser i form af en samlet pakke, men bidrager også gerne med isolerede proces-trin.

Foto: Beboerbesøg på elementfabrik 2023

Konceptudvikling

Udviklingen af bofællesskaber er en kompleks proces, der involverer mange aktører: Kommuner, arkitekter, investorer, entreprenører, lodsejere, forsynings-selskaber og kommende beboere. Vi hjælper jer med at strukturere processen, sikre de nødvendige analyser og samle de rette faglige kompetencer, så jeres projekt får de bedste forudsætninger for succes.


Vi tilbyder:

  • Foranalyse & konceptudvikling: Vi hjælper med at konkretisere jeres vision og behov.
  • Organisering & governance: Strukturering af samarbejdsmodeller mellem private og offentlige aktører.
  • Facilitering af workshops & borgerinddragelse: Dialogskabende processer, der inkuberer ejerskab og skaber tidlig køberinteresse
  • Strategisk rådgivning: Vurdering af arealudnyttelse, lokalplanlægning og myndighedsprocesser.

Arkitektur & Funktionalitet

Bofællesskaber er mere end blot fysiske rammer – de er hjem for mennesker med en fælles vision. Derfor skal arkitektur, funktionalitet og organisering afspejle beboernes identitet og understøtte det fællesskab, der skal vokse frem og trives på tværs af familieformer og ståsted i livet.


Vi bidrager med:

  • Bebyggelsens anatomiske hjerte: Tidligt greb om design og placering, dimensionering og indretning af de primære fælles-skabende bygningskroppe.
  • Inddragelse af referenceprojekter & best practice:  En bevægelse med mindre fokus på det tillærte akademiske og hen imod det erfarede. 
  • Rådgivning om bæredygtige materialer & byggeteknik: Miljømæssigt, økonomisk og socialt bæredygtige løsninger.
  • Sammenkobling af økonomi og arkitektur: Balancerede løsninger, der er realistiske at finansiere og byggeteknisk fornuftige.  

Foto: Tiny House i Alken 2021

Foto: Workshop for Landsbyfællesskabet Mossø Bakke 2023 (25 boliger)

Proceshåndtering

Et stærkt bofællesskab starter med en stærk proces. Vi ved, at det kan være udfordrende at navigere i de mange beslutninger, aktører og reguleringer, der er involveret i et større fællesskabsbyggeri.


Vores faglighed er at:

  • Holde overblik over projektets kompleksitet: Sikre en struktureret proces med klare milepæle.
  • Binde fagligheder & kulturer sammen:  Skabe en fælles forståelse mellem tegnestue, udvikler,  entreprenør, kommune og kommende beboere.
  • Understøtte informerede beslutninger: Fjerne støj og fokusere på de vigtigste valg, prioriteringer og kompromisser, der værner om fællesskabets anatomi.
  • Mindske risici: Sikre at projektet lander på et økonomisk og juridisk holdbart fundament.
  • Hurtigt salg: Organisere opstart af salg allerede inden 1. spadestik, så likviditetsbelastning reduceres.

Co-creation

Vi arbejder bedst i samarbejde med jer – ikke blot som rådgivere, men som aktive deltagere i den proces, der skaber de mest visionære og bæredygtige løsninger.


Uanset om I står med et konkret projekt eller ønsker at udforske mulighederne for at integrere flere bofællesskaber i jeres byudviklingsstrategi, er vi klar til at bidrage med viden, netværk og praksiserfaring.


Lad os tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer med at skabe rammerne for fremtidens fællesskabsorienterede byggeri.


Foto: Archi Tegn - Arkitektskolen  Aarhus